en o två o tre indianer

praktiken idag:
8-17,15
fodrade, sen tog jag ut hästar och efter det började jag mocka, när det var klart kastade jag ner massa halm och sen började jag packa höet, men när nästan alla påsar va klara så fick jag reda på att jag inte skulle ta av de utan av ett annat hö som vi skulle ta in, så vi fick kasta ut allt på gödselstacken och jämna ut det vilket tog en himlans tid & när det väl va klart så strödde jag klart i mina boxar och sopade rent. Hovslagaren kom idag igen så några hästar fick gå in och bli skodda sen reds någon häst & under tiden tog vi in hästarna & när de tuggat lite så fick de kraftfodret och sen gick vi på lunch. Efter lunchen så tog vi ut alla hästar utom två som skulle ridas så de borstades lite, sen gick jag upp och röjde på loftet eftersom det ska komma halm i helgen. Sen portionerade jag upp kvällsmaten i olika spannar och tvättade lite. Sen tog jag in och borstade en häst som vi skulle longera så hon blänkte, sen klädde vi på henne gjord och tränsade sen gick sara ut och gick med henne medans jag la in maten till hästarna. Sen longerade vi hästen och jag fick genomgång på hur dom vill ha sina hästar arbetade i linan. när vi va klara med det så tog vi in stofölna och borsta dom sen slutade jag.

ingen ork

har ingen ork att skriva, men här kommer dagens praktik:

10-17,30
började med att packa hö och lägga in det till hästarna. Sen tog jag in någon häst till hovslagaren. sen skulle alla in så jag tog in alla, gav fölstona mat och sen fodrade jag hästarna & gick på lunch. efter lunchen så tog vi ut alla hästarna & jag borstade på en som sara skulle rida. under tiden hon red så putsade jag och la upp mat till hästarna. sen tog jag in en häst som skulle ridas sen och började borsta den. Då kom chefen in och sa att jag far tvungen att borsta på en annan häst eftersom han skulle ha den klar om fem minuter, så då gjorde jag det och fixa klart den. Sen så fortsatte jag borsta på den andra hästen och när hon va kvar så satte jag in henne i sin box för att sen ta in fölstona & ge hästarna mat och sen ta in dom.

* har lärt mig om hovbölder och hur de ser ut och hur man märker de

historia <3

usch måste fan plugga nu kan jag iiinte dra ut på det mera. haaj

älskling är här

så jag langar en bild på honom som jag nyss tog


puss på dig gubben min <3


så snabbt benen bär oss

åh så kär jag blev i min häst idag. Hon var så myyyysig! Hon var inte direkt fin att rida men hon var helt underbar och charmig! det bästa var nog när hon galopperade iväg snabbt som fan på bonden som antagligen kom ut för att skälla lite på oss (A) men fy attan vilken energi hon hade, hon brukar alltid vara lite slö när det gäller ökade galopper men idag var det riiktigt friskt i båda ! så underbart. Imorgon står det trimmning i dressyr på schemat och söndag blir det nog två timmars skritt.

ska nanna nu. puss!

aou!

Praktiiik idag med, kors i taket.

Började 8 & slutade kvart över fem.
började med att släppa ut hästarna samt att mocka och ströa, när det var klart skulle jag sopa medans en tjej red första hästen. När jag sopat klart så gjorde jag höpåsar, usch vad dammig den balen var idag, hoppas att det nya är bättre! för vi skulle få in en ny bal så packade jag upp allt som var kvar av den gamla balen så det blev både till idag och till imorgon, dammet och skiten som va kvar slängde jag ut och kastade på gödselstacken. La sen in middagshöet och sopade i gångarna efter mig. Sen tog vi in alla hästarna och jag fick världens nit på min axel av en av hästarna och det gjorde så otroligt ont & jag känner smärtan ännu! Sen gick jag på lunch och när jag kom tillbaka så smörjde jag lite träns & grimmor i väntan på den andra tjejen skulle komma. Vi tog ut hästarna och hon började fixa vid en medans jag smörjde en sadel och vi snackade lite. När hon gick ut med Nova som hon skulle rida så tog jag in Nike och började rykta henne. Hon var inte speciellt smutsig så jag jobbade hårt för att få fram den smutsen som satt långt in. Arbete ger resultat och när hästen var sadlad och klar så glänste hon som bara den. Hon skulle bli riden av ägarens dotter & det gick jättebra. Under tiden hon red (tjejen jag jobbar med var där inne med dom) så la jag upp eftermiddagskraften & la in den till dom. Satte även betfor till morgondagen och frukost till fölstona. Sen tog vi in alla hästar & borstade fölstona sen var min dag slut. (: skööönt med helg!

the daaay

massa klydd imorse så mirre blev inte riden idag heller, hon fick löshoppa lite och fick några riktigt bra språng. Även ett som var jättehemskt att se, efter hon rivit en gång så blev hon lite osäker och tog i som fan och hoppde jättestort och landade mitt i staketet, fick lite panik! Lättnad som fan när jag såg att hon tog sig ut i lugn och ren galopp. nu ska jag sova för jag är sååå jävla trött! :D


<3


26/8

åh vilken dag!
Jobbade 8-17,15
började med att fodra hästarna sen släppte vi ut dom, jag mockade sen fölboxarna vilket tog en jävla tid, sen strödde jag och spåade gården medans de andra var hos veterinären med en häst. Höpåsarna gjorde jag oxå, sen när de kom hem igen så tog vi in hästarna och fodrade sedan va de lunch. efter lunch´åkte hästarna ut och jag fick smörja lite utrustning & tvättade golvet i sadelkammaren. Sen tog jag in en häst som skulle hopptränas och gjorde vid henne. Var sen med och assisterade som hinderhöjare när hon hoppade, när hon hoppat klart och började rida av så gick jag ut och började ta in hästarna. När den hästen som hoppat var färdig och avborstad så tog vi in fölen & fölstona samt borstade dom, sen fick jag gå hem.

* har lärt mig hur vetekli ser ut

dagen idag

Praktiken idag, Började klockan 8 och gick hem ca halv fem.

Under dagen har jag fått intruduktion av alla hästarna vilket man väldigt snabbt glömmer, men några sitter kvar. Tog ut alla hästar och mockade och strödde. Sen fick jag göra höpåsar och sopa stallgången ex antal gånger. Fodrade och tog in hästarna vid tolv, sen gick jag på lunch. Efter lunch så tog jag ut hästarna igen och smörjde massor av utrustning. Borstade på en fin häst som tydligen var stallets gamling född 98, haha. Sen fick han gå ut i hagen tillsammans med de andra tills de skulle in någon timme senare. När vi tagit in fölstona så borstade vi på dom. La upp eftermiddagsmat samt satt betfor och fölstomat till morgondagen, sen fick jag åka hem.

kan inte beskriva mina känslor för dig

Mirre var skitfin idag! vi skrittade en superlång runda på mixade underlag och avslutade med lite jobb på gräs. hon var riktigt fin dock tramsade hon eftersom det var vatten på en del av fältet, men efter en stund av rodeo så var det chill & hon gick som en fucking dröm! är bara så glad för att hon gick så bra åh, ska leva på det nu ett tag. Hon fick ett nytt schabrak idag som jag läääääänge velat ha! :D så allt är på topp

måste fan plugga nu. haaj


dagens mirre! <3


skolan idag.

mockade massa lika skojsigt som vanligt. Sen skulle vi ha ryttarprov eller nått sånt i både hoppning och dressyr. Jag Sofie & Andréa började med dressyren och jag hade odessa som jag aldrig ridit innan. Det gick väldigt dåligt när vi red dressyrprogramet & det känndes så jävla dåligt. Men hon var fin när jag red fram. Hoppningen gick bättre enligt mig hoppade dock bara en bana på fyra hinder a 60cm. Men jag är nöjd med dagen & hoppas även att folk är nöjda med mig för idag, haha sen åkte vi till skolan & hade teoriprov och sen engelska B (i den kursen ingick Jag Emma & Andréa samt två killar från energi?) jaja satt iaf och somnade när vi skulle läsa en bok hahaha! inte bra fanny, inte braa!


en bild på Odessa från MR's hemsida


heelmeet!

jag skrev ju att jag skulle köpa ny hjälm.
& jag är inte en mytoman, utan båda var bara så otroligt fula, haha!
Vill ha en charles Owen, men samtidigt vill jag ha en ventilationshjälm & ni som känner mig vet hur snål jag är så jag lär ju aldrig köpa bägge. Funderar på att kanske köpa en lätt begagnad GPA hjälm i helt svart eller helt marin, tycker inte dom är det snyggaste men i helfärg så är dom faktiskt helt okej. Samtidigt vill jag ju inte tävla dressyr i den, men då kanske man kan köpa en billig dressyrhjälm på typ Hööks, men vi får se hur det blir. Har inte riktigt vågat fråga pappa om dedära med GPA'n. Hoppas jag samlar på mig litta moood haha önska mig lyckatill! (A)

NEJTACK!


du växer i mina ögon för varje minut

skola idag, det var ganska blä, kändes riktigt onödigt att ta sig hela vägen in. Kul att träffa folket igen mindre kul att få schemat och gå igenom kurserna. Något humörshöjande var att vi fick veta att vi faktiskt ska få ha bal! Riktigt ball! Efter skolan då gick jag och Sofie lite i stan och "shoppade" blev itne så mkt men vi åt och sånt, asmkt att välja mellan nu när det är festival. GIIILLAAAA! Pallar inte blogga eller skriva haha nu eller mer idag. Ska ut och ge mirre lite mat snart. Vi hööres!
puss

du är ganska gullig hjärtat :$


dagens finis

Mirre var helt underbar imorse när jag red gjorde som jag bad henne och bråkade bara en två sekunder. Red med gramanen idag också dock hade jag sporrar idag vilket jag inte hade sist vilket fick henne att gå fram istället för upp eller bak. haha . Hinner inte skriva mer för nu ska jag faktist till skolan, langar upp en bild på dagens mirre !


urgullig! <3


hos ääändii

är hemma hos lilla andréa och chilllullar! ska snart dra hem tror jag. ska nog hoppa lit med mirre idag. vi hörs senare!

mirris

Idag red vi inte utan hon fick bara gå lite i en annan hage och mysa till det lite. Borstade av henne och mös med gummiskrapan. Hon totalälskar det! haha så sööt hon är när hon står där och njuter och bara vill klia isönder en som tack. iih stack hem ganska tidigt och gav henne lite mindre hö idag eftersom hon inte ätit upp det jag lagt igår. myspys var dagen.

kvällen kommer spenderas i tygelsjö med mina älskade vänner!
pusseluss


fyynd!


titta vad jag hittade, någon som kan gissa närifrån denna bilden är? :D


gårdagen

Kände inte riktigt för att blogga, Mirre var skötsam och väldigt mysig att ha och göra med i största allmänhet. Fick borsta henne superlänge utan att hon sa imot och det va bara hur mysigt som helst. Red dressyr på fältet med graman, hon gick bra i början men sen trotsade hon lite och stegrade sig lite men på slutet skötte hon sig så det blev inte ett så långt pass, max en halvtimme tror jag. (:

på kvällen blev det malmöfestivalen med tjejerna.



får bli en bild på sötisen


världens bästa häst

jag älskar min häst!
Det finns seriöst inte ord för denna lilla tjejen, hon äger mitt hjärta rakt igenom. Av att bara titta på henne blir jag tårögd, min värdefulla underbara vackraste lilla häst. Det bästa av allt är att hon är min & BARA min föralltid! & det värsta är att något kan hända henne, min fina vackra prinsessa. Jag längtar så in i norden till jag gått ut skolan och börjar jobba så att jag har råd att ta hem henne igen. Tänk att något så fel kunde bli så jävla rätt. & den 16 oktober blir hon min på 100% då jävlar ska det inte stå någon annan ägare utan hon ska vara min min min. Vilket både hon och jag vet att hon är, för det är så mycket mer än bara ett ägarbevis.

lite bilder från idag

mitt vackra hjärta <3

mysis

morötter i kilovis

njuta njuta njuuuta!

slabba ner hela mig + gräset är en självklarhet
avslutar med en bild på Dame & några kompisar, fuxen är tydligen bästisen


dagens mirre

var stressigt att få in busen i stallet för att snabbt borsta henne. skret i att borsta hennes ben och kännde bara igenom dom, på med sadel träns och allt annat krimskrams som jag smyckar ut hästen med, som om hon vore någon jävla julgran men allt för att visa upp sina materiella grejer! & konsten att matcha och så. Sen tog jag mig över vägen och träffade min saknade burfare Malin & Mia, vi red en liten sväng på beträdorna tills de bestämde sig för att rida hemåt, så jag tog och trimmade mirre lite till och hon var faktist fin idag, fast lite tramsig imellanåt. puss på henne typ!

:@#¤=&)%¤"?=#!

FAAANNN jag skriver så jävla mkt och ofta men ni kommenterar fan aaaldrig!!!!!!! funderar fan på att lägga ner bloggeen!

BÄTTRING







(lol)

hej och ivej!

Nu sticker jag till min underbara häst! Kommer inlägg sen både om henne & mirre!

pusshej

DAME ANNABELLE <3

ett midsommarföl

min älskling är konstaterad dräktig och fölet beräknas komma den 20 juni, så glad att något bra händer. Hoppas att fölet blir fint så att de vill ha kvar henne där uppe. Ska antagligen upp där imorgon och ge världens bästa häst den kärleken hon verkligen förtjänar!


jag älskar dig, du är utan tvekan det bästa som någonsin hänt mig!


ännu en grå dag


så jädra bra!


Det är inte bara vädert som är tråkigt, även mirre var det idag. Hon beteede sig som en jävla idiot när hon skulle in från stallet, höll på att stegra sig och mög, efter en timmes bråkande så hade jag inte någon ork att rida på henne. släppte henne i longervolten och glömde bort henne i en halvtimme & gick och fixade allt annat nödvändigt. Sen bestämde jag mig för att piska runt henne så hon fick röra på fläsket. & det slutade med att hon fick löshoppa. hon blev glad i början och sprang runt runt utan att behöva något påskjut, till sist fick hon hoppa över vanliga plaststolar, ni vet sånna som man har ute i trädgården? & hur höga kan dom vara? kanske en meter? Hon hoppade iaf fint så jag är nöjd med den lilla kossan! (:


Min utrustning

Hoppning
Sadel:  Stübben Romanus hoppsadel svart
Träns:  Pullarträns med vita sömmar svart
Bett: tredelat mässing tjockare
Hjälptygel: Förbygelmed avtagbar martingall med vita sömmar, svart
Benskydd/lindor: inget.

Dressyr
Sadel: Kingston Dressyr svart
Träns: Rundsytt aachen med bred nosrem svart
Bett: tredelat silver lite tunnare(=skarpare)
Hjälptygel: ingen
Benskydd/lindor: inget.

På mig
Hjälm: CRW Active
Stövlar: Mountain horse sc3
Handskar: roeckl svarta
Säkerhetsväst: Riders company svart vid uteritt/hoppning
Sporrar: 10mm vid dressyr
Spö: Dressyr/hopp (beroende på vad jag hittar) vid uteritt



Kan även lista mina topp tre schabrak just nu.


Dressyr:
Khaki grönt BR dressyr från falsterbo
"burberry" inspererat från ÖB
Asvh schabrak marin *

Hopp:
Rött GM schabrak
Asvh schabrak marin*
Limegrönt schabrak med balla mönster

* gillar det marinblåa så mkt så jag använder det både till dressyr & hoppsadeln


             
   Hoppsadeln                                    Dressyrsadeln


tooodaaag!

idag körde jag ut i stallet med tanken att inte rida men sen kom jag på att hon faktist behövde röra på sig så jag tog in henne för ridning. Hon gick väldigt fint idag, hängde inte i högersidan som hon gjort de två senaste gångerna dock var hon mindre glad över att få skutta idag och sprang vid sidan, men vi fick några språng varav ett var helt utmärkt från bådas sida. Tränar mycket uthållighet i galoppen nu & låg form för att hon ska sätta lite bättre muskler på ryggen. Nöjd med min fina häst idag.
Eftersom ridningen inte var planerad så hade jag bara leggings & inte ridbyxor när jag var i stallet. Och när jag red så lämnade jag stövlarna i stallet vilket resulterade i inte alls stadiga skänklar och knip på vaderna haha.

så, kärlek till min häst, ridbyxor & stövlar!


& kärlek till matchningen av färger


new

så nu haar jag lagt upp den nya designen haha

looovly!

Mirre var helt underbar att rida idag, hon gick fint men dock hänger hon fortfarande i höger tygel, bli så frustrerad, idag fick hon ändå på en martingal för hon inte skulle slå med huvudet som hon kan göra när hon taggar på fältet. Det Hjälpte lite fast sen känner jag mig jävligt dåligt när jag inte kan rida henne utan den, för inte ska jag behöva ha en martingall bara för att rida henne på feltet. Jaja, får hoppas att det släpper snart, en sak som hjälpte för mig var när jag bytade hand på tyglarna så att jag höll höger tygel i vänster hand och vänster tygel i höger hand. Det hjälpte men det kändes inte säkert för fem öre! Haha, vi hoppade även över en brunn som var i fältet & hon hoppade så himla fint, men eftersom jag inte är van vid hennes språng så kommer jag efter och ibland råkar jag dra henne i munnen och då får jag lite panik inombords eftersom hon är så himla duktig och jag tar i henne då, men hon får iaf massa klappar när vi väl landat (:

Dehär med hjälmen får mig att bli jävligt fundersam, jag tror jag ska ha en lamicell, eller jag är nästan helt hundra på det. Har kollat på två olika modeller nämligen master & transformers och för tillfället så ligger master högst, men jag ska se när jag kommer till My One och kan kolla på hela utbudet, för det är ju verkligen inte samma i verkligheten som på bild, sen får jag ju se vilken modell & färg som passar mig bäst!

Master                                   Transformers


godnatt

Orkar inte skriva haha, imorgon ska jag förhoppningsvis köpa ny hjälm, fixa bloggen och rida min häst!

hörs då puss

ny design?

Jag har svårt att bestämma mig om jag ska "måla om" bloggen lite. Känns lite fel med det röda eftersom det inte är jag & mirre utan rött var jag & dame. Så jag har gjort en ny med nya snitt & färger, men känner att jag inte riktigt är redo att lämna den befintliga headern. Ni få som läser får gärna tycka till, slänger upp en bild på den "nya" jag gjort


som nytt

Historien om mina stigbyglar
För två år sedan köpte jag desse när jag besökte ullared med min mamma och mormor. Ett par vanliga silvriga säkerhetsstigbyglar, jag hade väldigt svårt att hitta plattor till dom som passade så under säkert ett år red jag utan, haha. Men sen hittade jag faktist ett par som lyckligt vis passade, ett helt vanligt par svarta med räfflad översida. Men eftersom det var budget stigbyglar så försvann färgen och jag la undan dem och köpte ett par nya vanliga där sc3 plattan funkade eftersom jag köpte nya stövlar. Men sen när jag köpte dressyrsadeln så fick desse dammas av och komma till användning, minst lika fula som de var förut men dom funkade, inte sant? Innan vi åkte iväg till tävlingen så bytade jag över till mina vanliga dressyrstibyglar och pratade med mamma om att hon var tvungen att köpa silvrig sprayfärg till byglarna, men trotsig som min fina mamma är så gjorde hon inte det. Så jag tog tag i sitvationen och målade dom guldiga istället, eftersom det var den färgen vi hade hemma & vips så blev dom som nya! I ullared hittade jag även ett par sc3 plattor till kanonpris så jag tackade och tog imot, och tänka sig så passade dom i mina gyllene stigbyglar.

jag tror desse kommer göra succé på hoppbanan! :D


cuz' they are goooolden!


(jag lyckas skriiiva lååånga inlägg om obetydliga saker. HAHA)


täävlaaa

(man måste ju börja någon gång)


Jag är med och tävlar om ett par mörkblåa jw ridbyxor hos
http://mlidahlgren.blogg.se/


underbar & älskad



Mirre var jävligt stark idag, tror inte hon trivs med bettet, men imellanåt kom jag åt henne riktigt ordentligt och vi jobbade på ordentligt, mamma fotade massa men jag pallar inte lägga upp massa bilder av olika anledningar, så här får ni ett smakprov!

imorgon ska kanske småkusiner rida på min gigantiska älgkossadjävul.

hon är iaf jääävligt bra :D

ullared

jag har inte haft någon direkt lust att blogga nu på ett tag, men jag har varit i ullared iaf, här är bilder på det jag handlade.

träns till karina, nya stigbygelplattor, pannband, tyglar, stigläder & bett

ja vafan ni ser bilden haha


någon som kanske är intresserad av bettet? :D

vilan

Mirre har lite sommarvila nu i en vecka och jag känner verkligen inte för att blogga eller skriva något om henne utan ska nog istället börja på min dagbok igen. Eftersom människor är så jävla äckliga. Jag ska åka till Ullared imorgon med mamma och mormor & köpa in lite nytt till mirre som för övrigt är världens goaste & bara mysa med familjen! Idag köpte jag ett nytt regntäcke till mirre som jag av en slump hittade på ÖB & det kostade bara 70:- så jag slog till direkt, dock var det i 165 men jag får hoppas det passar! :D

hejjjsing!

Till "linda"

med IP: 135.244.196.90
du har verkligen ingen rätt i världen att kräka ur dig saker på det sättet som du gjort. Jag tycker jävligt synd om dig som desperat måste hitta något att klaga på, jag är nöjd med min och min hästs prestation? Låt oss vara och du tror seriöst att jag inte hade känt om hon var halt? eller óm jag inte gjort det hade nog dommaren blåst av. Sånna som du ska bara hålla dig borta från denne bloggen. Den är till för mina vänner & folk som har någon anknytning till det jag skriver om. DU därimot har faktiskt ingenting här att göra & det är folk som dig som gör så att det finns hat på jorden. Nästa gång du ska kräka ur dig något så var inte anonym, utan skriv då något som gör att jag kan få försvara mig till dig!

& Själv tyckte jag att Mirre och jag var duktiga på tävlingen, eftersom hon bara har blivit riden en månad så är jag jättenöjd med henne! Eller vad tycker ni andra sunda läsare? (:

video från idag


nu ska jag ta och sova, puss på er

fiinis

Tävlade lite drelle idag på Mirre, blev en lb:2 och hon var jättefin på framridningen och lyssnade exakt på vad jag bad henne om. Hon var oberörd när det gällde att sadla och tränsa mitt ute bland transporter och bilar som körde omkring, det som förvånade mig mest är att hon var lungnare än hon brukar vara i stallet. Är helt hundra på att busis tyckte det var jätteskoj att komma ut. Inne på banan blev hon stel och gick lite in i sin egen värld vilket gjorde att jag inte kunde få henne i rätt form så hon gick mycket över tygeln, men hon lyssnade på vägarna och gångarterna osv. Är faktist nöjd över min lilla sessa eftersom vi aldrig varit i en paddock och ännu mindre i ett ridhus. det var sinnes varmt men vi lyckades trots omständigheterna skrapa ihop oss 54,33% & jag hade som mål att klara mig över 50 & det gjorde vi ju! Så det är verkligen inget att klaga på och jag menar domhär jävla vinsttäckena är ju fula + jag har redan ett sånt & ett räcker tack! haha! :D film kommer upp ikväll! (:


finaste mirre

jag fick oxå knopp

vackra i transporten

iihh

så fin!

inne på banan (: