min kärlek


Nya täcken

Igår åkte jag och mamma in till Hööks främst för att köpa pelhamdeltor till de nya bettet. och det blev det, fick även med mig ett par tyglar med fin fästning! Jag övertalade mig själv och mamma att Dame skulle få plats i ett täcke i storlek 125! Så jag köpte ett ponnytäcke då de var på rea! så vi chansade och köpte de, man kan ju alltid lämna tillbaka det. Det satt ändå okej, visst de va litet men hon kan lätt ha det. Dock ska jag byta de då jag inte hade fått med någon svansflärp eller vad den heter (:

När jag var i ullared så köpte jag ett orangetfleecetäcke som jag oxå provade, men tyvärr var det jättestort för henne. Så om det är någon som är intresserad av att köpa det så säg till . Vill ha 100.- för det. Det är i storlek 145. (=


seg råtta

har inte upptaderat, men imorgon kommer det förhoppningsvis minst två inlägg, har inte hunnit idag och orkar inte nu. pussen

Dame Annabelle


bäst<3


Allt började i april 2008, mer noga den 20:e april då min pappa berättade för mig efter många års tjatande att vi äntligen skulle leta och köpa häst. Jag blev så himla glad & satte mig på kvällen och kollade på hästar sex dagare senare satt jag upp på den fösta hästen som troligt vis kunde bli min, en varmblodsvallack som inte kunde trava?! Ägaren pratade bara bra om den hästen som hette "Busen" om jag hade rätt för mig. Det blev inget snack om saken utan den skulle vi inte ha! Dagen efter åkte vi ut till något galoppstuteri där vi skulle provrida en kille som gick riktigt fint på filmen och videon i annonsen. Hästen vävde och försökte bitas i boxen, det var inte samma häst som på bilden ochvideon, hästen på bilden hade 4 helstrumpir och bläs, de hade inte den vi fick prova. Hade Jenny med mig och vi blev  båda lika jävla förvånade när hon slängde på hästen en galoppsadel?! och trodde vi skulle rida omkring i den på den galsna hästen i en travvolt. Nej det gick käpprätt åt helvete! Sen dröjde det ända fram till den femte maj då vi hittade min drömhäst, ett brunt halvblodssto efter bernstein med helt underbara gångarter och hoppade som en gud. Den var helt jävla underbar och vi tackade direkt ja till henne och att vi ville ha denna läromästaren. Tjejen som ägde henne var dryg och hade många bollar i luften, efter ett evigt sökande efter henne fick vi veta att hon redan sålt henne. Då blev jag helt jävla död innombords det dröjde inte längre än till den 12 då pappas gamla travare hade kastat sitt nyfödda föl som det blev bestämt att jag skulle få hem henne, men vi hade ingen stallplats, så hon hamnade nere på jägers tils vi tillslut hittade ett stall ute i sunnanå. Hon hade blivit skrittad lite på förut men inget mer, det tog inte lång tid innan vi galopperade i form och gjorde skänkelvikningar så det stod härliga till. Hon var bäst fast hon alltid varit en surig jävla bitch så är hon ändå allt för mig, jag vet att varje litet steg och varje liten utveckling som hästen gör är på grund av mig, utan mig hade hon inte varit vad hon är idag. Utan mig hade hon inte kunnat springa ut och galoppera en härlig runda i sommarsolen för att bara röra sig. hon hade aldrig klarat sig igenom ett dressyrprogram med 48% som vi har gjort, och ni må få tycka det är hur jävla dåligt som helst. Men jag bryr mig faktist inte. För min häst har inga odds med sig för att fjutta ett dressyrprogram & jag vet så jävla innerligt att utan mig hade det inte funnits några 48% utan det hade varit noll, om ens det. Jag älskar min häst även om hon inte går att rida på just nu så är hon ändå bäst. Och det finns inget bättre än min uppfostrade lilla knähund!

DAME ANNABELLE <3


"busen"     galoppören

Prinsessan Bernsten


världens bästa







såriga lilla skrolla

Dagen har varit mkt häst! När jag kom ut till stallet fixade jag snabbt med boxen & fodret. Förresten så tog jag med mig en påse med havre till praktiken idag & krossade den där då vi inte har någon i stallet och dames mage har slutat ta upp helhavren, det liksom bara rinner igenom stackars! Sen tog jag in och borstade igenom henne ordentligt & hittade ett sår i pannan, åh typiskt! Det är antagligen sen i lördes då hon tydligen slått huvudet i dörrkarmen när hon skulle in som jag fick veta igår, men jag borstar inte pannluggen varje dag så jag la inte märke till det igår. Så nu får hon gå omkring med en rolig tofs, hihi. Red ut en runda likadan som igår fast kortare. Hon var lika pigg och glad idag! världens finaste häst.  Kan inte mer än att längta till snön försvinner och vi kan rida massa härliga dressyrpass i paddocken!

I LOVE MY HORSE <3


stackars panna naw <3

stackars min busa, ricktigt äckligt e de =( btw, fin klippning haha


en tanke till en fin ponny


Superponny <3

Jag kan inte annat än att säga att jag saknar denna underbara stjärna. Skulle egentligen börjat rida honom lite igen nu i helgen men jag har skadat mig på nytt och vågar mig inte upp på moppen igen, så det får bli när snön försvinner och det går att ta sig ut. Han är en riktig pärla & han ahr gett mig så mycket. Folk som känner mig vet hur rädd jag var för att hoppa innan, men denna lilla ponnyn har fått mig på helt andra tankar. Med honom känns ingenting omöjligt inga hinder är för höga, läskiga eller för färgglada. Han hoppar allt hur fel man än sitter och hur fel inverkan man än har. Om man är inne på banan och glömmer styra så hittar han ett eget hinder som han ska hoppa och hur fel det än blir så kan man inte bli arg på honom för han är bara bäst.
Världens finaste Qvick<3




konsten att skvätta snö

Det var ett tag sen sist, men jag har inte ridit min häst speciellt mycket då bi båda har haft lite otur. Gårdagen spenderades i ullared och där blev det några fynd. På kvällen åkte jag bara snabbt ut till stallet och la upp kraftfoder, hö och vatten till min bus samt strödde.

Detta kom med mig hem:
Röda benskydd runt om. strl PONNY 249:-
Pelhambett strl 12,5 149:-
Longerlina Brun/beige 49:-
Röda transportskydd strl FULL 99:-
Oranget fleecetäcke strl 145 99:-
Luddig Stalltröja röd 149:-
Vit/silvrig stallväst 79:-
Jeans tunika 129:-
Vitt långlinne 49:-
skärp brun/mässing 39:-
smink, puder, eyelinder & ögonskugga.
våtservetter och en hovkrats! :D


<3

Idag så åkte jag ut till stallet för att rida bus i snön, jag fixade om henne ordentligt så hon blev glänsade. Idag fick hon på sig broddar och hennes pullarträns! :D Hon är så jäkla söt i det. Jobbade henne ganska mycket i skritten på vägen till galoppsträckan. Hon blev riktigt fin trots att jag red henne på vanligt bett och utan graman. Hästen blev helt galen när hon kom ut och fick springa. Hon blev helt lycklig och ville bara ge ge ge! Världens sötispötisthäst!

världens vackraste ute på tur. <3


När jag sadlade av henne så hade hennes sår på ryggen blivit mkt värre. Smörjde in det med idomin i hopp om att de ska bli bättre, ska prata med veterinären imorgon när vi ska vaccinera katterna. När jagk om hem så hade mamma lagat lunch och nu är hon iväg och handlar så vi ska äta hemmagjord pizza och semlor ikväll :)


Bus rygg.


Förresten!

Någon som känner någon söt människa som söker medryttarhäst? be personen höra av sig! =)

Har en kompis som ska få häst nu, så finns det någon som vet en billig & ledig boxplats runtom staffanstorp?


puss på er!


kanske inte helt igång

har inte haft ngt att blogga om nu. I lördags så skrittade jag, bambi och mamma ut en runda. Det blåste som fan och vi frös ansiktena av oss. Red henne på ett tvådelat pelhambett för jag ville inte ta gramanen med tanke på mitt finger. Sen kanske hon går bra på det då hon kan bli stark när man rider. Inte stark så hon inte pallar mer utan bara för att störa sig. Men hon är riktigt skabbig med sina bogskav haha, längtar till sommaren utan massa täcken, snö och skav! hihi

i söndes tog vi oss ner till ridhuset, det blev mest skritt då hon var lite knakig i traven men inte halt. Jobbade henne mkt i skritten så när hon väl hade mjuknat  så gick hon rent i traven. Hon var jättefin och blev frustrerad när hon inte pallade göra bak och framdelsvändningar.


prinsessa <3


Back On Track

har haft ett uppehåll, såg ingen mening med att "blogga" när jag & min häst var sjuka och inaktiva. Mitt  finger är på bättringsväg stygnen är borta och vi ska på återbesök imorgon. Dame han äntligen slutat halta och hennes problem på ryggen har lättat kraftigt :) . 

Idag kollade jag igenom henne i paddocken innan jag tog in henne så hon inte var halt & det var hon inte! jag blev superglad & tog in och borstade henne. Tog på henne benskydd, broddar och världens mest cpiga boots. Så skulle jag sadla. La på henne ett nytt schabrak och padden, gick för att hämta sadeln när jag insåg att sadelgjorden var hemma. så jag tränsade henne och lät henne löpa i linan. Hon var helt underbar att lina! Hon lyssnade på alla kommandon och fattade höger galopp direkt hela tiden utan att det blev fel! så himmla stolt över henne.
SNART är vi igång igen & då bör ni akta er ;)

vackrast <3