olycksdag

Åkte till stallet vid elva och mockade och gjorde mat. planerade att släppa bus i paddocken då jag hade ont om tid till jag skulle ta bussen till praktiken som började halv två. jag tog in och börstade henne, kratsade hovarna och märkte att vänster baksko var jättelös och bara satt fast i en två sömmar, försökte dra av den för hand, med en kniv och en ogräsränsare. En tjej kommer in med sin häst när jag står och drar med skon så dame blir stirrig och drar ner hoven & jag fasnar i en sömm. Det blev en väldigt djupt sår, först trodde jag att de var benet jag såg, men de visa sig vara en sena. Blodet pissar som fan och jag stortjuter, ringer till pappa & ber han komma & ringer mamma för stöd. Mamma ringer pappa och säger han inte ska komma och skickar mormor istället. Får hjälp att klä på dame och få ut henne i hagen. sedan åker jag & mormor in till akuten i Lund.

Kom in direkt till sköterskan & fick gå ut då läkarna var på lunch. Kommer in och blir omhändertagen av en som tvättar mitt sår & det gjorde så in i helvetes ont. Sen kommer en läkare in han var typ sån praktikant haha Han var helt darrig, och pratade hur allt skulle vara jättesterilt (tog han typ 20 minuter att öppna fyra paket med pincetter typ) & han bröt på tyska. HAHA  Blev iaf sydd med tre stygn och fick bandage som heter duga. fick även penicilin som ska ätas i sju dagar.  Stackars FANNY!

Någon som kan tänka sig hjälpa mig med Dame? För jag kan inte rida eller mocka.



stackars fina fingret, men det ser fint ut på bilden för de e när de e sytt


sjuk, arg, lycklig

Idag har jag varit hemma ifrån skolan, mådde inte alls bra imorse. Mina muskler gjorde ont som fan och dunkade hela tiden sen tempade jag mig och då hade jag 38,9 graders feber låg hemma och sov samt lökade till filmen Bee Movie HAHA den var fan ändå sjukt bra! Efter ett tag klädde jag på mig och cyklade till stallet, hästen måste jag ta hand om. Fixade boxen, mat & tog in bus för att borsta henne. Sadlade och klädde på henne ordentligt sen packade jag ner stövlarna i en påse och gick ner till ridhuset.

Red med gramanen & det gick dåligt i början och hon bråkade en massa & stegrade så jag blev bara så jäkla arg på henne, sen började jag om och skrittade henne på en liten liten volt så hon fick gå överställd åt höger för hon behöver mer muskler. Det gick bra efter ett tag & hon fick en trevlig form. Travade igång försiktigt för att inte störa henne så hon skulle bryta formen & det gick verkligen kanon. Hon travade på som en liten dressyrponny iihhh! I galoppen så höll hon även den otroliga formen & jag blev helt lycklig! Sen gick jag hem med henne igen och sedan vidare hem och var sjuk. (:

puss & kram

Världens finaste på väg till ridhuset. <3

idag, lördag

Idag så stack jag till stallet vid tolv tiden. Fixade mat & mockade till Dame & Miró för att ullis hjälpte mig igår så hjälpte jag henne idag ime hon inte skulle rida. =) Sen gick jag ut i hagen och skulle hämta snäckan. Hon kommer till en i hagen utan att bråka som hon gjort tidigare. Men hon VÄGRAR att gå in i stallet, så jag får stå där i en halvtimma och verkligen försöka få in henne, men tillslut kom hon in & jag var så jävla arg så jag bestämde mig för att inte rida, för det hade inte gått med den början på dagen. Så jag tvättade hennes ben & svans vilket verkligen har behövts, svansen va råäcklig full av brunst, bajs, kiss och lera. Tvättade den med lyx schampoo & balsam så nu doftar den helt underbart. Tog mig an hennes man idag igen, gjorde den jämnare och kortare, riktigt fin blev hon. Svansen blev kortare och jag hennes kronränder blev jämna :-D . Efter jag stått och putsat på min fina prinsessa i säkert en timma kom Evelina och hon undrade om jag ville me ner och rida. Efterssom både dame och jag hade lugnat ner oss så bestämde jag mig för att följa med.

Red  som vanligt på gramanen och hon var verkligen superfin, ashärlig att rida på idag. Jag blir så glad. men hon kan inte högern, eller hon kan ju men vi hittar inte den :( ska försöka hitta någon att träna för. Vi kommer bli farliga på dressyrbanorna snart (A) eller man kan iaf hoppas hihi.

Skillnad?

Detta är bilder på Dame från fyra olika tillfällen, skillnad? :p











käääännslan!

Tänk var bortskämd jag är, jag har fått absolut världens bästa häst! Tack pappa <3

Idag red vi ner till ridhuset och hon glattade runt som en bambi ett tag, men sen hittade vi en bra väg där hon kunde hålla sig på alla fyra. (= Vi hade på gramanen hela tiden idag & det känndes verkligen kanon, när hon kom ner med nacken och under sig så kännde man riktigt hur hon arbetade med ryggen vilket hon har varit lite slö med förut. Jag har tckt det varit väldigt svårt att sitta ner i Dames trav innan då den var skumpig och allmänt jobbig då har det kännts som om hon tar ett endaste snesteg så kan jag lika bra hamna brevid sadeln istället för i.
Men dagens form var helt underbar och hon trampade på fint i traven & såg verligen jättetrevlig ut. I galoppen så är hon lite ringrostig så jag körde ganska mycket bara runt, runt för att hon ska hitta en taktmässig bra galopp. Hon fattar vänster direkt men höger har hon jättesvårt för, men man känner hur hon vill. När min prinsessa vill något så gör hon verkligen allt för att det ska hända, och går det inte så blir hon stressad och går knappt att få någon kontakt med. Det gör lite ont i mig att se hur gärna hon vill men att hon inte kan. =( Men hon gick ganska snabbt idag att återfå kontakten med & när hon stressar upp sig så blåder hon upp sig på något konstigt sätt så hon känndes som hon var närmare 1,70 när vi travade omkring där, jag sittandes ner i den helt underbara traven.

JAG ÄLSKAR MIN HÄST! :D



Häst: Dame
Sadel: CH sigmund
Stigläder: ch
Stigbyglar: några från horze med sånna plattor som hör till mina stövlar
Sadelgjord: någon billig anatompisk.
Schabrak: GM luxery rött
Ev. padd/sadelunderlägg: fårskinn
Träns: Horze
Pannband: "usa" pannband från ch
Nosgrimma: aachen
Bett: eggbett tvådelat
Lindor/benskydd: hampa pro svarta runt om + boots
Ev. Bandagepaddar: -
Ev. hjälptyglar:  graman GG ;)
Ngt annat?: rött ländtäcke capriol

Ryttaren:
Hjälm: någon från hööks :p
Ridbyxor: gråbrunrutiga
Stövlar/skor: mointanhorze stövlar & dublinskor (i stallet)
Ev Sporrar: -
Ev Spö: silvrigt dressyrspö ;D
Handskar:  svarta röckel eller vad de heter
Jacka/tröja: långt rosa linne, blå bmw piké & en svart fleece
Strumpor: någon stövelstrumpa
Annat, tex underställ: -


 


vackra onsdag.

Försov mig idag. Lite med vilje kanske, var så sjukt trött och opepp, att vakna när jag egentligen sulle börja kändes faktiskt riktigt skönt, började med att släppa ut hästar & sedan skulle jag hjälpa till att lasta en häst, i två och en halv timme stod jag där innan de tvingade in mig för att ta lunch. efter lunch tog vi in hästarna och fixade dom samt hjälpte till att få upp den jä*la hästen. sammanlagt fyra timmar och en kvart tog det. När jag sluta så körde jag direkt till bus <3

Red henne till ridhuset och red där med gramanen, känner att det är viktigt att jag bygger upp henne i rätt form från början. (: När den är på så går hon bra och jag älskar traven när den är samlad och fin. Idag hann vi inte med något galopparbete då dom skulle bygga bana till hoppningen. så jag travade av och skrittade av, klippte av hennes man idag så nu ser hon inte ut som ett troll längre :D ska klippe henne i dagarna när jag fått tag på en maskin. Bilder på henne kommer kanske ut imorgon.
puss på min finaste Dame Annabelle <3

<3
förra året på luciashowen <3

tisdag

åh vilken dag det har varit idag, skolan var dryg och jag råkade nog somna när vi tittade film.
och när jag åkte ut och red bus så gick hon bra på gramanen, men sen var hon bara för mkt när jag tog av den. haha nu ska jag sova, orkar inte skriva mer, puss på er!

äntligen måndag?

Vaknade vid nio och fixade vid mig & frullade, sen bar det av till stallet, var där typ tio, mockade & gjorde mat. Tog in min fina och borstade på henne och klädde på henne all möjlig och omöjlig utrustning, gick ner till ridhuset (kan garantera att jag har världens skoskavsår av mina nya stövlar) och red en sväng, hon var inte direkt trevlig att rida. Ska hitta någon som kan rida henne lite speciellt när jag åker till kina i mars tror jag.

Jag började rida fram henne på den nya gramanen, det gick ändå bra, och hon hittade en okej form. Skrittade mest på spåret & lite på volten. När jag skulle börja trava bestämde jag mig för att ta av gramanen och nöja mig med hur det hade gått i skritten, sen är jag inte så bra på att rida med graman så jag knäppte av den och satt upp igen, hon travade på friskt, det var konstigt att trava på henne när man är van vid Qvicks lilla trav. Hon hittade formen stundtals i traven och jag tog bara vänstergaloppen då hon har svårt för den högra & inte blivit riden i den på väldigt länge. Så jag är faktist nöjd över min tjej idag. Vi kommer klara det och frågan om tid spelar faktist ingen roll, det får komma som det kommer.

Efter ridningen klädde jag av bus & gav henne mat i spannen, för hon hade inte fått ett mål. Hon åt sitt hö medans jag gav de andra hästarna hö & släppte sen ut henne. Eller jag försökte iaf, hon gick iväg när jag skulle öppna till hagen, sen ville hon in och äta sitt hö och sprang omkring på gården som en galning till slut kom hon in och fick äta. Jag gick in och städade undan lite sen packade jag om bland mina täcken & schabrak kastade ut en massa gammalt oxå good me! :D


Dame under våran allra första tid


världens lyckligaste tjej

ååh igår fick jag hem min prinsessa. Hon var verkligen ett as att lasta smat när jag skulle få in henne i stallet, men hon är bäst ändå. På kvällen åkte jag hem till Fridis, mor kom och hämtade mig och Sofie idag & vi körde in om svågertorp och inhandlade några påsar & annat nödvändigt. Finaste fynden idag är Hackamoret, bootsen, GG gramantyglarna & ett svart sammetsschabrak, tack fridis! <3

<3
vackraste <3

Lördag
Vaknade vid halv 9 och fixade mig och frulla. Vid nio körde jag och mamma iväg och tog ut pengar & körde upp och mötte Katarina och Mikaela, sedan körde vi vidare till deras stall. Vi släppte ut alla hästar, sen mockade vi till alla. På vägen till Alstad körde vi förbi och tittade på deras nya hus samt in om en foderbutik och köpte en påse grund för jag hade glömt det. Väl framme så kastade vi snabbt in allt i bilen och skulle lasta dame. Hon var inte värd speciellt mycket kan jag då säga. men efter mycket stegrande på den ashala stallplanen så var hon uppe. Vi körde in om donk i svedala och åt lite. Sen körde vi till stallet, Inga problem med dom nya hagkompisarna. (= mamma och jag körde hem för hon skulle fixa sig. Efter en timme körde jag ut själv och fixade med alla grejerna. sen tog jag in och borstade henne och mös. Hon var mest uppstressad för allt nytt

Idag
vaknade hos frida, mamma kom och hämtade oss och vi gick omkring på biltema och köpte fler påsar till schabraken och täckena. Jag körde till stallet när vi kom hem och gjorde mat, mockade och borstade på henne. Vi prövade ut de nya tränsen och gick ut en runda på ca en halvtimme, askallt! sen tog jag in henne i boxen och de andra hästarna kom in. Jag fixade lite med sadeln och de olika tränsen, bytade stigbyglar och la in plattorna som hör till mina stövlar. mycket fint. Imorgon ska jag dit igen på morgonen och fixa allt till min bebis då jag inte har någon praktik än.

Packa...

Har spenderat flera dagar med att packa och fixa vid all Dames utrustning. har köpt en massa nytt när hon varit borta och det ska bli skoj att få använda allt. Det som jag behöver nu är röda benskydd och ett fint rosa schabrak som matchar de rosa lindorna som jag hitta i min rensning. Samt dendär gula ikeapåsen skulle sitta fint.
Följande är lite av sakerna som ska ut i stallet idag.
6 schabrak
2 fleecetäcken
1 vintertäcke
massa reflexer
alla ryktsaker
sjuklådan
3 ländtäcken
6 benpaddar varav 2 bot
en påse full av lindor
sporrar&spön
& HÄSTGODIG
och massa massa mer onödigt mer grejer finns i nya stallet & i gamla herrejisses
 
min hall just nu


Världens finaste kisse är nykastrerad och hon är löjlig med sin tratt, AS störig är hon. men tur att hon är söt och charmig, annars hade hon åkt för längesedan.


söt sovande liten <3

mitt hjärta

Sitter och kollar Family Guy, det finns seriöst inget sjukare program. Älskar när Peter får återblickar på saker han gjort. Simpsons är också bra, men inte alls i samma klass. Haha.

Idag har jag pckat ihop de sista av mina saker som ska flytta till stallet tillsammans med Dame. Har även smort mina nya träns och igår tvättade jag all gammal utrustning, åh vad jag vill att det ska bli lördag. När hon kommer hem ska hon få världens längsta ryckt. Jag vet inte om jag ska släppa ut henne så hon får hälsa på sina nya vänner först. Men allt beror väl på vilken tid hon kommer. =) Lördagen kommer bli en helhästdag Fixa all utrustning som hon har haft med sig och sånt. Måste bara fixa en ny höpåse från ikea. Jag älskar att jag har dom gula! :D lite udda sådära hihi men jag har tre, och dom får fyra mål om dagen. ttyypiskt! menmen hon får ha en av sina svarta så länge :D


Världens vackraste<3 Grimman är från USA mamma köpte den till henne där =)

Viarp

Var och hoppade i viarp, utanför landskrona den 30:e det gick ganska bra. I 70 cm rev han ett & vägrade på ett men i 80 så hoppade han fint men fick inte riktigt med sig ett bakben så han rev. Men jag blev riktigt nöjd över honom det var trots allt andra gången han är ute och hoppar. Riktigt synd att jag slutat rida honom nu & att han ska säljas.

på framridningen

inne på banan (:


men det ska bli skönt att få hem Dame i helgen